Fisk: Skær tomaterne i små tern og læg dem i en skål. Hak skalotteløget og 2 fed hvidløg fint og kom dem i skålen sammen med oregano, salt og peber. Skær skorpen af brødskiverne og riv krummen groft henover skålen. Vend det hele godt sammen med 2 spsk. olie og smag til. Fold fiskefileterne en gang på midten og læg dem "taglagt" i et passende ildfast fad. Fordel tomatblandingen henover og dryp med lidt olie. Sæt fisken i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min. til fisken er mør og toppingen let gylden.
Pasta: Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Hak 2 fed hvidløg fint, bræk den træede ende af aspargeserne og snit dem i 3 cm tykke skiver på skrå. Varm en smule olie op på en pande og sauter hvidløgene kort deri uden de tager farve. Kom fløde og mælk ved og lad det simre 3-4 min. Kom asparges i og kog videre i 2 min. Skru ned for varmen og kom de frosne ærter og gorgonzola i (skær den i mindre stykker). Lad osten smelte ganske langsomt. Smag til med lidt citronskal og –saft samt salt og peber. Vend pastaen i og smag igen til. Server straks efter med friskrevet parmesan på toppen.
Giv en sprød grøn salat og godt brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften