0

Rødspætte med tomattop og penne i gorgonzolafløde med ærter og asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær tomaterne i små tern og læg dem i en skål. Hak skalotteløget og 2 fed hvidløg fint og kom dem i skålen sammen med oregano, salt og peber. Skær skorpen af brødskiverne og riv krummen groft henover skålen. Vend det hele godt sammen med 2 spsk. olie og smag til. Fold fiskefileterne en gang på midten og læg dem "taglagt" i et passende ildfast fad. Fordel tomatblandingen henover og dryp med lidt olie. Sæt fisken i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min. til fisken er mør og toppingen let gylden.

Pasta: Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Hak 2 fed hvidløg fint, bræk den træede ende af aspargeserne og snit dem i 3 cm tykke skiver på skrå. Varm en smule olie op på en pande og sauter hvidløgene kort deri uden de tager farve. Kom fløde og mælk ved og lad det simre 3-4 min. Kom asparges i og kog videre i 2 min. Skru ned for varmen og kom de frosne ærter og gorgonzola i (skær den i mindre stykker). Lad osten smelte ganske langsomt. Smag til med lidt citronskal og –saft samt salt og peber. Vend pastaen i og smag igen til. Server straks efter med friskrevet parmesan på toppen.

Giv en sprød grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.