Fisk: Skrub kartoflerne og skær dem i 3 mm tykke skiver. Giv dem et 5 min. opkog i saltet vand, dræn dem og lad dem dampe tørre. Hak skalotteløg, hvidløg og rosmarin fint og vend det sammen med salt og peber. Smør et ildfast fad med høje kanter og læg et lag kartofler i bunden (ca. en tredjedel). Læg halvdelen af fisken ovenpå, drys med halvdelen af krydderblandingen og dryp med lidt af smørret. Gentag proceduren en gang til, slut af med et lag kartofler og pensl det sidste smør på toppen. Sæt fadet i ovnen ved 225°C i 15-18 min. til kartoflerne er møre og let sprøde på toppen.
Tomater: Sæt tomaterne på en bageplade, dryp med olie og krydr med salt og peber. Bag tomaterne 7-10 min. ved 225°C til de er møre.
Sauce: Kom mælk, fond, sennep og maizena i en kasserolle og kog det op under omrøring til den er cremet. Smag til med salt og hvid peber.
Server retten med blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften