Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader.
Riv den grønne del af limeskallen fint.
Pluk og hak dilden. Gem nogle fine blade til pynt.
Skær peberfrugt og tomat i fine tern.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække tildækket med film i 5 min. Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer krydderiblandingen (brug halvdelen her). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, saft og lidt fintrevet skal af den grønne del af limen (gem lidt til fisken). Tilsæt hakket dild, peberfrugt og tomater. Smag til med salt og peber.
Rør lidt blødt smør med det resterende krydderi og lidt limeskal. Læg fiskefileterne på et spækbræt, og krydr med salt og peber. Fordel lidt smør på hver filet, og fold dem på den lange led. Smørret kan også undlades, og i stedet krydres fisken bare med krydderiet og lidt limeskal. Kom de foldede fileter i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med lidt salt, og dryp et par dråber olivenolie over. Kom fisken i den forvarmede ovn i 8-10 min.
Som vist på billedet, pyntet med det sidste dild.
Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks.
Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.
Kundekommentarer ()