0
Rødspætte/skærising paupietter med dild, lime og couscous

Rødspætte/skærising paupietter med dild, lime og couscous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

limetomatergrøn peberfrugtrød peberfrugt
1 min.
Grøntsager

Tænd ovnen på  180 grader.

Riv den grønne del af limeskallen fint.

Pluk og hak dilden. Gem nogle fine blade til pynt.

Skær peberfrugt og tomat i fine tern.

Skagenfood Secret-kryddericouscouslimetomatergrøn peberfrugtrød peberfrugtdild
10 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække tildækket med film i 5 min. Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer krydderiblandingen (brug halvdelen her). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, saft og lidt fintrevet skal af den grønne del af limen (gem lidt til fisken). Tilsæt hakket dild, peberfrugt og tomater. Smag til med salt og peber.

Skagenfood Secret-krydderismørrødspættefiletlime
15 min.
Fisk

Rør lidt blødt smør med det resterende krydderi og lidt limeskal. Læg fiskefileterne på et spækbræt, og krydr med salt og peber. Fordel lidt smør på hver filet, og fold dem på den lange led. Smørret kan også undlades, og i stedet krydres fisken bare med krydderiet og lidt limeskal. Kom de foldede fileter i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med lidt salt, og dryp et par dråber olivenolie over. Kom fisken i den forvarmede ovn i 8-10 min.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet, pyntet med det sidste dild.

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?