0
Rødspættefilet med dildcrust, champignons, spinat & sennepssovs

Rødspættefilet med dildcrust, champignons, spinat & sennepssovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersmør
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 225 grader. Jeg bruger varmluft!

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.

raspdildcitronhvidløg
5 min.
Dildcrust

Rør ca. 25 g smør (blødt) pr. pers., hakket dild (gem lidt dild til pynt), revet skal fra 1/4 citron, rasp, revet hvidløg (brug det halve her) og salt sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).

Grov sennepskalotteløgcitronfløde 38% (piskefløde)smørhvidvin
15 min.
Sovs

Pil og finthak skalotteløg, og sautér dem af i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt lidt hvidvin og lad det koge ind til det halve. (Har du ikke hvidvin, kan du erstatte med æblejuice eller bare lidt vand). Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind, til den har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Pisk 1-2 klumper koldt smør i lige før servering sammen med sennep. Smag til igen - evt. med lidt ekstra sennep hvis du har det, og kan lide lidt mere bid i sovsen.

rødspættefilet
35 min.
Fisk

Fold fiskefileterne på midten, så de er lige tykke og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel dildcrusten på fisken, og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 8-12 min., til fisken netop er gennembagt og crusten er gylden.

Fif: Pisk gerne den smule smør og saft, der er løbet fra fisken, ned i sovsen.

brun mark-champignonspinatskalotteløghvidløg
40 min.
Champignons og spinat

Soignér svampe og spinat. Rist lidt finthakket hvidløg på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter 3-5 min. tilsættes skyllet og tørret spinat. Når spinaten er faldet sammen, smager du til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Pynt med det sidste dild.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?