Skorzonerødder:
Renses og skrælles med en kartoffelskræller. Rødderne skæres eller rives herefter i tynde strimler. Sauteres i lidt olie på en pande i ca. 1 min. Hvidvinen tilsættes og rødderne dampes møre (al dente) i ca 3-4 min. Fløden kommes i og det hele reduceres til en cremet konsistens. Retten smages til med salt, peber, citronsaft og hakket purløg.
Alternativt til fløde: Damp rødderne i hvidvin og vend rødderne i 1/2 dl. fromage frais
Rødspætte:
Fold eller halver fileterne så de har samme tykkelse over det hele og krydre med lidt salt og peber. Pak fileterne i et stykke parmaskinke og luk med en tandstik. De indpakkede fileter steges i lidt olie på en varm pande til de tager farve. Bages herefter i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 5-6 minutter.
Balsamico glace:
Balsamico og honning reduceres i en gryde indtil glacen får en sirupsagtig konsistens.
Server retten med ovnbagte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften