0

Rødspætte toppet med bagte rødløg, tomatbasilikumsalat og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bagte rødløg: Pil rødløgene og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade, pensl dem med en smule olie og drys med sukker, salt og peber. Bag løgene ved 175 grader i 15-20 min. til de er møre og let gyldne.

Tomatbasilikumsalat: Halver cherrytomaterne og striml basilikumbladende fint. Kom begge dele i en skål, tilsæt balsamico, lidt olie, salt og peber og vend det forsigtigt sammen. Lad det marinere et kvarters tid og smag til.

Fisk: Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Dryp med lidt citronsaft og olie og bag rullerne ved 175 grader i 10-12 min. til de er mælkehvide og lige netop møre.

Tag fisken ud af ovnen og fordel først løgringene og dernæst tomatsalaten ovenpå. Drys med ristede pinjekerner og server straks sammen med råstegte eller kogte kartofler, kogt frisk fettucine eller godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften