Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Salt fisken let, og rul den sammen til små pakker.
Soigner porrerne og snit dem fint. Skyl porrerne meget grundigt.
Skyl basilikum og slyng tør. Snit bladene groft, og den møre del af stilkene meget fint.
Skyl salaten og slyng den tør. Anret de hele blade på et fad.
Steg porrerne i smør i en stor pande, til de er møre. Du kan evt. tilsætte en lille bundskjuler vand for at speede processen op.
Tilsæt de hakkede basilikumstilke, flåede tomater og gnocchier, når porrerne er møre.
Lad det hele simre under jævnlig omrøring i 7-8 min., til gnocchierne er møre. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Sæt et stort ildfast fad, der kan rumme hele retten ind for at forvarme.
Vend forsigtigt resten af basilikummen ned til gnocchierne, og hæld dem over i det ildfaste fad.
Fordel fisken i fadet, og pres den forsigtigt ned imellem gnocchierne. Riv mozzarellaen over fisken i små stykker. Dryp evt. med lidt god olivenolie, og gratiner fadet i 8-9 min., til osten er smeltet og gylden.
Dryp salaten med god olie og balsamico, og krydr med lidt salt (gerne flagesalt) og peber.
Sæt salaten på bordet sammen med gnocchi-fadet.
Kundekommentarer ()