0
Ising/rødspættefilet på gnocchi med basilikum og mozzarella

Ising/rødspættefilet på gnocchi med basilikum og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

isingfiletporrerhjertesalatbasilikum
1 min.
Klargøring

Salt fisken let, og rul den sammen til små pakker.

Soigner porrerne og snit dem fint. Skyl porrerne meget grundigt.

Skyl basilikum og slyng tør. Snit bladene groft, og den møre del af stilkene meget fint.

Skyl salaten og slyng den tør. Anret de hele blade på et fad.

porrerflåede og hakkede tomatergnocchibasilikum
10 min.
Sauce

Steg porrerne i smør i en stor pande, til de er møre. Du kan evt. tilsætte en lille bundskjuler vand for at speede processen op. 

Tilsæt de hakkede basilikumstilke, flåede tomater og gnocchier, når porrerne er møre.

Lad det hele simre under jævnlig omrøring i 7-8 min., til gnocchierne er møre. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Sæt et stort ildfast fad, der kan rumme hele retten ind for at forvarme.

frisk mozzarella
20 min.
Gratinering

Vend forsigtigt resten af basilikummen ned til gnocchierne, og hæld dem over i det ildfaste fad.
Fordel fisken i fadet, og pres den forsigtigt ned imellem gnocchierne. Riv mozzarellaen over fisken i små stykker. Dryp evt. med lidt god olivenolie, og  gratiner fadet i 8-9 min., til osten er smeltet og gylden.

30 min.
Servering

Dryp salaten med god olie og balsamico, og krydr med lidt salt (gerne flagesalt) og peber.

Sæt salaten på bordet sammen med gnocchi-fadet.

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.