0
Kullerfilet alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Kullerfilet alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk.

Her er den lavet med anden frisk fisk, der blot saltes let før brug.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk:

Skær fisken ud i passende stykker og drys med salt.

hvidløgskalotteløgkapersflåede og hakkede tomatersorte Leccino oliven, uden stenfrisk mozzarellafrisk oregano
10 min.
Pizzaiola:

Kom olivenolie på en stor pande, og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Sautér, indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke. Hak skalotteløg fint, og tilsæt det til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt og peber. Tilsæt også halvdelen af oreganoen, der er skyllet og hakket fint. Kom de flåede tomater på panden sammen med et par spsk. vand. Lad retten simre i 8-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Fordel derefter fiskestykkerne i saucen, og kog ved svag varme i 2-3 min. under låg. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel den nu ovenpå fiskestykkerne. Sluk for blusset, og lad retten stå og hvile i 5-6 min. med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet.

Fregola sarda
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand tilsat lidt olivenolie i 12-14 min. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie.

frisk oregano
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys det sidste oregano på toppen, og server pastaen i en skål på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?