0
Torskefilet alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Torskefilet alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk.

Her er den lavet med frisk fisk, der blot saltes let før brug.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken ud i passende stykker, og drys med salt.

5 min.
Forberedelse

Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.

Hak skalotteløg fint.

Skyl oregano, og hak den fint.

Skær mozzarella i skiver.

hvidløgskalotteløgkapersflåede og hakkede tomateroliven, uden stenfrisk mozzarellafrisk oregano
10 min.
Pizzaiola

Kom olivenolie på en stor pande, og tilsæt hvidløg. Sautér, indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke.

Tilsæt skalotteløg til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt og peber og halvdelen af oreganoen. 

Kom de flåede tomater på panden sammen med et par spsk. vand, og lad retten simre i 8-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Fordel derefter fiskestykkerne i saucen, og kog ved svag varme i 2-3 min. under låg. Fordel mozzarella ovenpå fiskestykkerne. Sluk for blusset, og lad retten stå og hvile i 5-6 min. med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet.

Fregola sarda
20 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand tilsat lidt olivenolie i 12-14 min. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie.

frisk oregano
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys det sidste oregano på toppen, og server pastaen i en skål på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!