0
Kuller loins alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Kuller loins alla pizzaiola med oliven, kapers & fregola sarda

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk.

Her er den lavet med anden frisk fisk, der blot saltes let før brug.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

filet royal af kuller uden skind
1 min.
Fisk:

Skær fisken ud i passende stykker og drys med salt.

hvidløgskalotteløgkapersflåede og hakkede tomatersorte Leccino oliven, uden stenfrisk mozzarellafrisk oregano
10 min.
Pizzaiola:

Kom olivenolie på en stor pande, og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Sautér, indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke. Hak skalotteløg fint, og tilsæt det til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt og peber. Tilsæt også halvdelen af oreganoen, der er skyllet og hakket fint. Kom de flåede tomater på panden sammen med et par spsk. vand. Lad retten simre i 8-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Fordel derefter fiskestykkerne i saucen, og kog ved svag varme i 2-3 min. under låg. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel den nu ovenpå fiskestykkerne. Sluk for blusset, og lad retten stå og hvile i 5-6 min. med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet.

Fregola sarda
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand tilsat lidt olivenolie i 12-14 min. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie.

frisk oregano
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys det sidste oregano på toppen, og server pastaen i en skål på siden.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?