0
Skærisingfilet med bagte gulerødder og kapers
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerøddersaltede kapers
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 220 grader. Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bageplade til de har taget farve og er blevet møre - ca. 20 min.

Kom kapersne i en lille skål med vand til senere.

kartoflerskalotteløg
5 min.
Kartofler

Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltetvand - ca. 5 min. 

Skræl skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv.

skærisingfilet uden skindrasp
15 min.
Fisken

Fold fiskefiletterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr med salt og peber. Vend dem herefter i mel, sammepisket æg og tilsidst i raspen. Har du ikke æg, kan du bruge lidt mælk istedet.

Varm en pande godt op og tilsæt en generøs mængde olie. Steg fiskene gyldne på begge sider - ca. 2-3 min på hver. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

citronsaltede kapersskalotteløggulerødder
25 min.
Gulerødder

Kom de bagte gulerødder op i en skål og riv citronen fint ned i. Hak de udvandede kapers og tilsæt skålen sammen med de hakkede skalotteløg.

Vend godt rundt og smag til med salt, lidt olivenolie og peber.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og gulerødder på en tallerken sammen med fisken. Slut af med en god klat creme fraiche.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?