Rösti: Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand sammen med lidt frisk dild. Når kartoflerne koger, tages de af blusset. Lad kartoflerne trække i vandet til du kan tage dem op uden at brænde dig. Riv kartoflerne på et rivejern og krydr med salt og peber. Riv 4 stykker plastfolie. Læg en håndfuld kartofler på hvert stykke, læg 1-2 fileter oven på (afhængig af størrelse) og læg igen et lag kartofler. Luk folien omkring hver pakke og læg dem på køl i ca. 5 min. Fjern plastfolien og steg "pakkerne" i ½ dl olie i ca. 5 min. på hver side til de er gyldne. Tips: Arbejdet med röstien er lettere, hvis du har våde fingre.
Svampe: Svampene ristes i lidt smør til de er gyldne, krydr med salt og peber og lidt finthakket skalotteløg.
Pesto: Blend ½ dl olie, hvidløg, rucolasalat (eller basilikum), pinjekerner, pamersanost, salt og peber.
Server retten sammen med groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften