0
Rødspættefilet i za'atar med bagte kartofler, syltede rødløg og oliven

Rødspættefilet i za'atar med bagte kartofler, syltede rødløg og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen på en flad plade i ca. 20 min., til de er møre, og har taget en smule farve.

rødløg
5 min.
Syltede rødløg

Skræl løget, og hak det så fint du kan med en skarp kniv.

Kom det hakkede løg op i en skål, og mæt det med en lys eddike. Tilføj et drys sukker og rør grundigt rundt. Lad løget trække indtil servering.

rødspættefiletza'atar
10 min.
Fisk

Krydr fiskefileterne med lidt salt, og rul dem sammen fra hale mod hoved.

Drys med krydderblandingen, og sæt fileterne ind i et smurt ildfast fad nederst i ovnen. Skru ovnen ned på 160 grader. Bag i 10-15 min., til fileterne er møre.

Grønne Nocellara oliven, uden stenglaskålhjertesalatbredbladet persille
15 min.
Grønt

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. 

Hak persillen groft med en skarp kniv - både stilke og blade.

Skær oliven i halve.

Skræl glaskålet, og skær det i små tern.

30 min.
Anretning

Vend oliven, glaskål, salat og persille sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

Dræn eddiken fra de syltede løg.

Anret kartofler, bagt fisk og salat på en stor tallerken. Slut af med at komme lidt syltede løg rundt på retten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?