Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub kartoflerne, skær dem i grove tern, og vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne i ovnen på en flad plade i ca. 20 min., til de er møre, og har taget en smule farve.
Skræl løget, og hak det, så fint du kan, med en skarp kniv.
Kom det hakkede løg op i en skål, og mæt det med en lys eddike. Tilføj et drys sukker, rør grundigt rundt, og lad det trække indtil servering.
Krydr fiskefileterne med lidt salt, rul dem sammen fra hale mod hoved, og læg dem i et smurt ildfast fad.
Drys med krydderblandingen, og sæt fileterne i ovnen på nederste rille. Skru ovnen ned på 160 grader, og bag i 10-15 min., til fileterne er møre.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. Hak persillen groft med en skarp kniv - både stilke og blade. Skær oliven i halve. Skræl glaskålet, og skær det i små tern.
Vend oliven, glaskål, salat og persille sammen i en skål med et par dråber olivenolie.
Dræn eddiken fra de syltede løg.
Anret kartofler, bagt fisk og salat på en stor tallerken. Slut af med at komme lidt syltede løg rundt på retten.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()