0

Rødspættefilet med basilikumtopping, grillede citronkartofler og salat med kirsebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand. Bland imens citronsaft/-skal fra ½ citron, olivenolie, salt og peber sammen og læg de meget varme kartofler heri. Lad dem trække 10-15 min. inden de sættes på spyd og grilles ca. 15 min. til de har taget farve og er blevet sprøde. Kan også grilles/bages i ovnen.

Fisk: Start med at lave basilikumtoppingen: Rør smør, brødkrummer, finthakket basilikum, salt og peber sammen. Læg fileterne op ved siden af hinanden, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et lille smurt ovnfast fad og fordel toppingen henover. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken er gennembagt.

Salat: Skyl salaten godt, dryp af og bræk den i mundrette stykker. Halver kirsebærrene, fjern stenene og vend dem med salaten. Pisk fløde, 2 spsk. citronsaft, sukker, salt og peber sammen, smag til og dryp dressingen over salaten lige inden servering.

Server med godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften