Fisk: Fold fileterne så de er lige tykke i begge ender (lav et snit på tværs i den tynde og spidse ende 3-4 cm fra haleenden uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Krydr fisken med salt og peber og vend fileterne i lidt groft rugmel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Steg fiskene på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne. Læg et par klatter koldt smør (ca. 50 g) på panden og lad det bruse godt af. Vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min.
Grøntsager og kartofler: Del kålen i 4 stykker og fjern stokken. Soigner majskolberne og del hver kolbe i 2-3 stykker. Skrab, skrub eller skræl kartoflerne. Læg de 4 kålstykker nederst i en tykbundet gryde, læg majsene oven på, tilsæt ½ dl vand, 75 g smør og lidt salt og læg låg på gryden. Kog kartoflerne i en anden gryde til de er næsten møre. Kog kål og majs til al vandet næsten er fordampet. Fjern låget og tilsæt krydderiblandingen (se tilberedning af denne nedenfor). Lad det hele stege i et par minutter i det smør, der nu er den eneste væde tilbage i gryden. Vend forsigtigt kartoflerne i. Tilsæt hakket persille og fine strimler af citronskal.
Krydderiblanding: Rist de tørre krydderier på en tør pande til de begynder at dufte godt og alle krydderiernes nuancer træder i karakter. Knus krydderierne i en morter.
Anret som vist på billedet.
Server sammen med en dejlig grøn salat med sennepsvinaigrette.
Kundekommentarer ()