0

Rødspættefilet med ovnstegte kartofler og grøntsagsremoulade

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skyl og rengør kartoflerne, tør dem og skær dem i halve. Vend dem sammen med salt, peber, olie og timian. Fordel dem i en bradepande med bagepapir i bunden og bag dem i en 185 grader varm ovn i ca. 40 min.

Fisk: Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld mel i en anden dyb tallerken og bland salt og friskværnet peber i. Varm rapsolien og smørret op på en pande ved stærk varme og lad det blive lysebrunt. Tag panden fra varmen. Vend fileterne i æg og derefter i melblandingen. Læg fiskene på panden. Sæt panden over varmen igen. Steg fileterne ved god varme i 2-3 min. på hver side.

Grøntsagsremoulade: 50 g kapers, 50 g cornichoner, 240 g pickles, 60 g mayonnaise,

310 g drænet yoghurt 10 %, 25 g bredbladet persille, 25 g frisk dild, 225 g gulerødder, 200 g knoldselleri, salt og peber.

Hak kapers og cornichoner fint med en kniv eller på en foodprocessor. Rør dem sammen med pickles, mayonnaise, yoghurt, persille og dild. Riv gulerødder og knoldselleri fint og rør dem i blandingen. Smag til med salt og peber.

Mayonnaise: 1 stk. past. æggeblomme, 1 tsk. dijonsennep, 1 spsk. hvidvinseddike, 110 g solsikkeolie, groft salt og hvid peber.

Pisk æggeblommen sej med salt og sennep.Tilsæt hvidvinseddike og pisk videre. Pisk olien i i en tynd stråle til massen er tyktflydende. Herefter piskes resten af olien i i en lidt tykkere stråle. Smag til med salt og hvid peber.

Server retten sammen med spinatsalat.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Nikolaj Løngreen (fiskefilet) og Københavns Madhus (ovnstegte kartofler og grøntsagsremoulade).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?