0
Rødspættefilet med pappardelle, vadouvan, porre og gulerod

Rødspættefilet med pappardelle, vadouvan, porre og gulerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Æg, Hvedemel, Durummel, Sennep, Muskatnød

Fremgangsmåde

Tilbehør: Rens porrerne, og skær den hvide del i tynde ringe. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver evt. på et mandolinjern. Smelt en god klat smør i en gryde. Tilsæt en god teskefuld vadouvan, og lad det riste af. Put gulerødderne i, og steg dem ved høj varme et par minutter. Tilsæt porrer, og rist dem med et minuts tid. Skru ned på mellem varme, tilsæt ½ - ¾ dl vand, og lad grøntsagerne dampe møre under låg i ca. 5-6 minutter. Test dem undervejs, og smag til med salt, når de er møre.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 minutter.

Fisk: Dup fileterne tørre, og krydr dem med salt på begge sider. Bland hvedemel med ¼ tsk. vadouvan pr. person, og vend fisken i blandingen. Steg fileterne i en blanding af olie og smør. Brus dem over undervejs og vend først fisken, når den er gyldenbrun efter ca. 2 minutter. Tag fileterne af panden, når de er gyldne på begge sider.

Anretning: Anret grønsagsblandingen oven på den nykogte pasta, og få gerne en del af væden med. Læg rødspættefilet og citronbåde ved siden af.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?