0
Rødspættefilet med rejer, blomkål, estragon & hasselnødder

Rødspættefilet med rejer, blomkål, estragon & hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartoflerestragon
0 min.
Kartofler:

Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt, og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min.  Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat god smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys lige før servering det sidste estragon (brug 1/3), lidt revet citronskal (kun det gule) og lidt god salt over kartoflerne.

Skagenfood håndpillede rejer
1 min.
Rejer:

Dræn rejerne i en sigte.

blomkål
2 min.
Blomkål:

Soigner blomkålen, og snit det i så tynde skiver, du kan (brug evt. et mandolinjern) ned i en skål. Krydr med salt og peber. Vend med hakkede ristede hasselnødder, tørrede tranebær, lidt citronsaft og masser af god olivenolie samt plukket og hakket estragon (brug 2/3 her). Smag til med salt og peber og en smule sukker.

20 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på den lange led. Kom dem i et smurt ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 6-8 minutter.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med en klat crèmefraiche ovenpå fisken. Drys de drænede rejer over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.