0

Rødspættefilet med sellerisalat

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Bred fileterne ud. Drys citronskal fra ½ citron, persille, salt og citronpeber på dem og rul dem samme. Damp dem herefter møre i nogle minutter i en flad gryde med lidt vand, der er tilsat salt.

Salat: Skær knoldsellerien over, læg den halve del på et skærebræt og skær skrællen af med en skarp kniv. Striml lange bændler af sellerien med en kartoffelskræller. Læg bændlerne i en sigte og sænk den ned i kogende vand. De skal blot have et minut, så de er lidt bløde, men ikke udkogte. Afkøl strimlerne i rindende, koldt vand. Nip bladene af persillen og hak ansjosfileterne fint. Vend selleribændlerne med persilleblade, ansjoser, kapers og citronskal af ½ citron.

Dressing: Pisk dressingen sammen af olivenolie, saft og skal fra ½ citron, honningsennep, flagesalt og kværnet peber og hæld den over salaten.

Server den dampede fisk sammen med salaten og pynt fisken med klippet dild og citronskiver.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.