0

Rødspættefilet med sellerisalat

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Bred fileterne ud. Drys citronskal fra ½ citron, persille, salt og citronpeber på dem og rul dem samme. Damp dem herefter møre i nogle minutter i en flad gryde med lidt vand, der er tilsat salt.

Salat: Skær knoldsellerien over, læg den halve del på et skærebræt og skær skrællen af med en skarp kniv. Striml lange bændler af sellerien med en kartoffelskræller. Læg bændlerne i en sigte og sænk den ned i kogende vand. De skal blot have et minut, så de er lidt bløde, men ikke udkogte. Afkøl strimlerne i rindende, koldt vand. Nip bladene af persillen og hak ansjosfileterne fint. Vend selleribændlerne med persilleblade, ansjoser, kapers og citronskal af ½ citron.

Dressing: Pisk dressingen sammen af olivenolie, saft og skal fra ½ citron, honningsennep, flagesalt og kværnet peber og hæld den over salaten.

Server den dampede fisk sammen med salaten og pynt fisken med klippet dild og citronskiver.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?