Fisk: Bred fileterne ud. Drys citronskal fra ½ citron, persille, salt og citronpeber på dem og rul dem samme. Damp dem herefter møre i nogle minutter i en flad gryde med lidt vand, der er tilsat salt.
Salat: Skær knoldsellerien over, læg den halve del på et skærebræt og skær skrællen af med en skarp kniv. Striml lange bændler af sellerien med en kartoffelskræller. Læg bændlerne i en sigte og sænk den ned i kogende vand. De skal blot have et minut, så de er lidt bløde, men ikke udkogte. Afkøl strimlerne i rindende, koldt vand. Nip bladene af persillen og hak ansjosfileterne fint. Vend selleribændlerne med persilleblade, ansjoser, kapers og citronskal af ½ citron.
Dressing: Pisk dressingen sammen af olivenolie, saft og skal fra ½ citron, honningsennep, flagesalt og kværnet peber og hæld den over salaten.
Server den dampede fisk sammen med salaten og pynt fisken med klippet dild og citronskiver.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften