0
Sprød isingfilet "Milanese" med rigatoni, parmesan, broccoli og tomat

Sprød isingfilet "Milanese" med rigatoni, parmesan, broccoli og tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolismå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailbasilikumhvidløg
1 min.
Grøntsager:

Skyl og skær broccoli i buketter, skræl det yderste grove lag af stokken og skær også den i passende bidder.. Pluk og skyl basilikum i koldt vand. Del tomaterne i 4 kvarte. Pil og hak hvidløg fint.

broccolirigatoni, 50% fuldkorn
10 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Kom det sidste minut små buketter broccoli i vandet sammen med pastaen, og kog dem med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad retten stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

isingfilet uden skindraspparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde), og til sidst vender du fileterne i en blanding af ras (se video ovenover)p og fintrevet parmesan (brug ca. halvdelen af osten her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når fileterne er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fileterne, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.

parmigiano reggiano (Parmesan)rigatoni, 50% fuldkornbasilikumhvidløgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
25 min.
Pasta & grønt:

Rist hakket hvidløg gyldent på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu skårne og skyllede tomater og grofthakket, skyllet basilikum. Krydr med salt og sort peber, og riv det sidste parmesan i.

citron
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med lidt citron som presses over fisken ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?