0

Rødspættegratin med kartofler, bacon, krydderurter og martini

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Skær baconen i tændstiktynde strimler på tværs af skiverne og hak skalotteløgene fint. Rist baconen på en pande til den har smidt fedtet og begynder at tage lidt farve - den skal ikke nå at blive brun og sprød! Tilsæt 1 spsk. smør og løgene og sauter dem med til de lige er klare. Hæld martini og hvidvin ved og lad det simre til det er kogt ind til det halve. Tilsæt fiskefonden og kog igen ind til det halve. Rør fløden i og kog saucen videre ind til den er tyk og cremet. Hak krydderurterne (dild, estragon, persille og evt. purløg) fint, rør dem i lige inden samling af gratinen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Kartofler: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Mos kartoflerne, rør dem glatte med 2 spsk. smør, mælk og æggeblomme og smag til med salt.

Gratin: Rul fiskefileterne og læg dem i et ovnfast fad, der kan rumme både fisk, sauce og kartoffelmos. Dryp dem med lidt citronsaft og ca. 1 spsk. smeltet smør og krydr med lidt salt og peber. Bag dem i 8 min. i en 175 grader varm ovn, tag dem ud og skru ovnen op til 210 grader. Laf fiskene hvile i fadet i 5 min. Hæld væden fra fisken op i saucen og rør godt sammen. Fordel saucen over fiskerullerne og fordel kartoffelmosen jævnt henover som låg. Bag gratinen ca. 20 min. (til overfladen er gylden og det bobler i kanten).

Server sammen med en stor skål fyldig grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?