Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Fileterne saltes, foldes sammen på langs, og foldes derefter en gang til, så de ligner små pakker.
Skær top og bund af hokkaidoen, og del den i halve.
Kernerne skrabes ud med en ske, og kødet skæres ud i mundrette strimler.
Hokkaidoen steges et par minutter i hed olivenolie på en stor pande.
Tilsæt derefter ratatouille-krydderiet, og vend godt rundt.
Tilsæt en lille spsk. honning pr. person til panden efterfulgt af 1-2 spsk. balsamico pr. person.
Lad hokkaidoen simre ved svag varme under jævnlig omrøring i 7-10 min., til hokkaidoen er mør og glaceret.
Hvis panden bliver for tør undervejs, tilsættes en smule vand.
Imens hokkaidoen steger:
Pæren deles i kvarte, kernehuset skæres ud, og pærebådene skæres i tynde både.
Græskarkernerne ristes et minuts tid i olivenolie på en pande.
Lad kernerne dryppe af på papir, og krydr godt med salt.
Fiskepakkerne fordeles ovenpå hokkaidoen i panden. Lad retten dampe et par min. under låg, til fisken lige er tilberedt.
Salaten rives i mindre stykker, og fordeles på et stort fad. Fordel pærerne ovenpå, top op med hokkaido og til sidst fisk.
Dryp med evt. væske fra panden, god balsamico og olivenolie. Krydr til slut med salt og peber.
~Velbekomme ~
Ratatouillekrydderi indeholder:
25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber
Kundekommentarer ()