Fisk: Skær baconen i tynde strimler på tværs, rist dem gyldne og dryp dem af på køkkenrulle. Rør smørret blødt og tilsæt rasp, bacon, klippet purløg, salt og peber. Dup fileterne tørre, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Fordel smørret på fisken og sæt fadet i en 185 grader varm ovn i ca. 12 min. - til de er netop gennembagte.
Rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede tern på ½ cm. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i olie på en pande til de er klare. Tilsæt rodfrugterne, krydr med salt og peber og sauter til de er lige knapt møre. Hæld hvidvinen i og lad det hele simre til væden er væk. Smag til og vend friskhakket persille i lige inden servering.
Server sammen med små hele bagte kartofler, en blandet grøn salat og groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften