Fyld til fisken: Fjern skallen og den sorte streng (tarmen) på jomfruhummerhalerne og skær kødet i små stykker. Rist pinjekernerne og hak dem i mindre stykker. Skyl persillen og hak den fint. Riv skallen af en ¼ usprøjtet citron. Bland det hele i en skål sammen med 25 g blødt smør og lidt salt.
Fisk: Læg fileterne ved siden af hinanden, fordel fyldet med jomfruhummer på midten af hver filet og rul dem sammen. Hæld lidt hvidvin i et ovnfast fad og placer rullerne i fadet. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Citronsauce: Kog hønsefond og ½ dl citronsaft ind til det halve, tilsæt væden fra de fisken og kog videre i et par minutter. Jævn saucen med maizena og smag til med salt, peber og citron. Lige inden servering piskes 25 g koldt smør (skåret i små tern) i saucen - hvorefter den IKKE må koge.
Server retten sammen med små kartofler og lav evt. en spinatbund til fisken.
Kommentarer og forslag til opskriften