0

Rødspætteruller på marinerede rødbeder med bønnesalat og flødepeberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rødbeder: Kog rødbederne helt møre i letsaltet vand, overhæld dem med koldt vand og gnid skindet af. Skær dem i tynde skiver og vend dem forsigtigt med 4 spsk. olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad dem trække 5 min. og smag til – hold dem gerne lune indtil servering.

Salat: Nip bønnerne, del dem på skrå i mundrette stykker og kog dem min. 5-7 minutter i saltet vand. Hæld dem i en sigte og skyl dem kortvarigt under den kolde hane (så kogeprocessen stopper). Hak skalotteløg og hvidløg meget fint og rør dem sammen med 4 spsk. olivenolie, vineddike, sennep, sukker, salt og peber. Vend bønnerne heri og smag til.

Flødepeberrod: Hæld fløden i en gryde og tilsæt bouillonterningen. Kog uden låg til fløden tykner let. Smag til med salt, peber og friskrevet peberrod umiddelbart inden servering.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et lille ovnfast fad, hæld en smule vand i fadet og tilsæt evt. en lille klat smør. Dæk fadet med stanniol og bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken er mør og gennembagt.

Anretning: Læg et tyndt lag marinerede rødbeder pænt på hele fladen af hver af de 4 tallerkner. Læg en lille portion bønnesalat på midten af tallerknerne og anret fisken ovenpå. Server flødepeberroden ved siden af sammen med resten af bønnesalaten, små kogte kartofler og evt. lidt tyttebærsyltetøj.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.