0

Rødspætteruller på spinat med cremet hvidløgssauce og sauterede bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Pil alle hvidløgsfeddene, kom dem i en gryde sammen med vinen og kog dem op. Hæld fonden på og lad det simre til hvidløgene er helt møre. Hæld grydens indhold i en blender, kom fløde ved og kør massen helt glat. Kom det tilbage i gryden og kog saucen ind til en tyk, cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og (hvid) peber.

Fisk: Trim spinaten for grove stilke, skyl den godt og slyng den tør i et viskestykke. Smelt 1 spsk. smør på en pande og sauter spinaten heri til den er faldet sammen, og væden er dampet væk – krydr med lidt salt og peber. Dæk bunden af et lille smurt fad med spinaten. Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem tæt ovenpå spinaten. Kom en smule hvidvin eller fiskefond ved og bag fisken i ovnen ved 175°C i ca. 12 min. til fisken er mør.

Bønner: Snit bønnerne i skrå skiver og sauter dem i lidt smør på en pande i min. min. 5-7 minutter – de skal være knapt møre med et sprødt bid. Krydr med salt og peber.

Anret først bønnerne på midten af hver tallerken. Herefter lidt spinat og så fisken ovenpå. Slut af med hvidløgscremen og server straks med små kogte kartofler og evt. godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.