Pandekager: Bag evt. pandekagerne efter nedenstående opskrift. Skær baconen i tynde tændstikker og hak 1 løg og hvidløget fint. Rens svampene og del dem i mundrette bidder. Skyl spinaten grundigt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Varm lidt olie op på en pande og rist baconen gylden ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til de er klare. Skru op for varmen, tilsæt svampene og rist dem med i ca. 4 min. til de er gyldne. Tilsæt fonden og lad det simre til væden er kogt næsten helt ind. Rør fløden i, kog det kortvarigt op og vend til sidst spinaten i. Smag til med salt og peber og fordel fyldet på de 8 pandekager. Rul pandekagerne sammen og læg dem i et ovnfast fad med samlingen nedad. Drys med revet ost og gratiner pandekagerne i en 225 grader varm ovn i 8-10 min.
Fisk: Rul fileterne sammen, læg dem i et lille ovnfast fad og pensl dem med det smeltede smør - brug det hele. Krydr med salt og peber, dæk godt til med stanniol og bag rullerne i den 225 grader varme ovn i ca. 10 min. til de kun lige er møre. Topping: Skær imens 1 løg og æblerne i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og sauter først løget klart. Tilsæt æbler, plukket timian og et drys sukker, krydr let med salt og peber og sauter videre i 2-3 min. Tag rullerne ud af ovnen, fjern stanniolen og fordel toppingen oven på.
Server sammen med en sprød grøn salat til og ovnbagte eller kogte små kartofler.
Klassiske pandekager (8 stk.)
125 g hvedemel, ¼ tsk. fint salt, 1 æg, 3 dl mælk og 3 spsk. olie.
Sigt mel og salt ned i en skål og rør æg og 2½ dl mælk i. Juster konsistensen til en lind og letflydende dej med den resterende mælk. Læg låg på skålen og lad dejen hvile i ca. 15. min. Rør olien i og bag dejen til 8 tynde pandekager på en hed teflonpande (Ø ca. 25 cm).
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()