0

Rødtunge i ovn med vaniljetopping og fennikel i hvidvin og fløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fennikel: Del hver fennikel i 8 både og læg dem i et fladt ildfast fad. Dryp med lidt olie, krydr med salt og peber og vend rundt. Hæld hvidvin og fond ved og forbag dem ved 225grader i 10 min. Tilsæt fløde og bag videre ved 200 grader i ca. 20 min. til fenniklerne er møre og fløden kogt ind.

Fisk: Kom vaniljekorn, frisk brødkrumme, timian og smør i en foodprocessor og kør det helt ensartet. Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem tæt i et smurt ildfast fad. Fordel vaniljetoppingen henover og bag fisken ved 200 grader i 10-12 min. til fisken er gennembagt og toppingen let gylden.

Server retten med nykogte små kartofler, en frisk tomatsalat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.