
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde sammen med de pillede fed hvidløg og godt med salt. Kog kartoflerne i 10 min., sluk for varmen og lad dem trække ved eftervarme yderligere 10 min.
Saute: Skræl majroer og gulerødder og skær dem i mundrette skiver. Snit forårsløgene i 1 cm brede skrå skiver. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Skær bønnerne i 2 cm lange stykker. Varm olien op på en pande og kom grøntsagerne på. Krydr med salt og peber og sauter ved middelsvag varme i min. 7 minutter.
Persillefløde: Kom fløden i en gryden og kog den ved middelvarme ca. 10 min. til den er tyknet let. Hak persillen groft, rør den i og kog yderligere 1 min. Blend saucen helt glat med en stavblender og smag til med salt og peber.
Fisk: Læg fiskefileterne op på række, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et fad, kom en anelse vand i bunden og dæk fadet med sølvpapir. Damp fisken i ovnen ved 200°C i 10-12 min. til den er gennembagt.
Anretning: Fordel saucen i 4 dybe tallerkner. Læg en stor skefuld grøntsagssaute i midten af hver tallerken og placer 2 fiskeruller ovenpå. Server kartoflerne ved siden af sammen med godt groft brød og evt. en grøn salat.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften