Kartofler: Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde sammen med de pillede fed hvidløg og godt med salt. Kog kartoflerne i 10 min., sluk for varmen og lad dem trække ved eftervarme yderligere 10 min.
Saute: Skræl majroer og gulerødder og skær dem i mundrette skiver. Snit forårsløgene i 1 cm brede skrå skiver. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Skær bønnerne i 2 cm lange stykker. Varm olien op på en pande og kom grøntsagerne på. Krydr med salt og peber og sauter ved middelsvag varme i min. 7 minutter.
Persillefløde: Kom fløden i en gryden og kog den ved middelvarme ca. 10 min. til den er tyknet let. Hak persillen groft, rør den i og kog yderligere 1 min. Blend saucen helt glat med en stavblender og smag til med salt og peber.
Fisk: Læg fiskefileterne op på række, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et fad, kom en anelse vand i bunden og dæk fadet med sølvpapir. Damp fisken i ovnen ved 200°C i 10-12 min. til den er gennembagt.
Anretning: Fordel saucen i 4 dybe tallerkner. Læg en stor skefuld grøntsagssaute i midten af hver tallerken og placer 2 fiskeruller ovenpå. Server kartoflerne ved siden af sammen med godt groft brød og evt. en grøn salat.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften