Fisk: Pisk 1½ dl mel, øl, æg og bagepulver sammen til en jævn dej i en skål. Kom resten af melet i en dyb tallerken og rør et godt nip salt og peber i. Dup fileterne tørre og del dem i 2-3 stykker hver. Kom den neutrale olie i en gryde eller sauterpande til det dækker med 2-3 cm og varm det op – det skal boble rundt om enden af en trætandstikker - så er olien klar. Vend først fiskestykkerne i mel – bank det overskydende mel af - og dernæst i øldejen. Dryp let af og kom dem direkte ned i den hede olie, 3-5 stykker ad gangen afhængigt af grydens størrelse. Friter dem ca. 2 min. på hver side, tag dem op med en hulske og dryp kortvarigt af på køkkenrulle. Drys med et nip salt og server straks.
Sauce: Skær de rensede snackpebre i tynde strimler og skær løgene i smalle både. Varm olivenolien op på en pande og sauter peberfrugt og løg til de er bløde, men stadig har et sprødt bid. Rør imens ketchup, citronsaft og karrypasta sammen og hak korianderen. Vend begge dele i grøntsagerne sammen med mandarinerne og varm det hurtigt igennem. Smag til med salt og peber og server straks.
Server sammen med jasminris, en sprød grøn salat og et naanbrød.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften