0

Rødtunge med fennikel og bagte kartofler med gedeost/skinke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fennikel: Saften fra en halv citron hældes i en skål, hvor der skal være plads til fenniklen. Fjern det yderste træede lag på fenniklen og skær den i tynde skiver. Læg skiverne i citronsaften og fyld eventuelt efter med vand, så alle skiver er dækket (ellers bliver de brune). Sæt dem til side.

Bagte kartofler: Læg bagekartoflerne i mikroovnen og giv dem 12 minutter på fuld effekt. Del dem på langs og grav en pæn portion af fyldet ud. Kom lidt olie, salt og peber i hver kartoffel. Bland skinketern og gedeost med en gaffel og tilsæt lidt olivenolie og noget af kartoffelfyldet, så du får en blanding, du kan "fylde" i kartoflerne. Læg kartoflerne (og det resterende kartoffelfyld) i et ildfast fad. Sæt det til side.

Rødtungefileter: På fileterne sidder der nogle gange et "gardin" rundt om fisken - det skal fjernes (det kan ofte trækkes af med fingrene). Læg fennikelskiverne i et ildfast fast og læg rødtungefileterne ovenpå i et ensartet lag. Tilsæt 2 dl hvidvin og 1 dl fløde. Krydr med salt og peber og til sidst et tyndt lag paprika. Pynt med rejer.

Ved grillen:

Sæt begge fade på grillen (som er indrettet til indirekte varme). De skal grilles ca. 20 minutter efter væden er begyndt at "koge" i fadet med rødtungefileter.

Mens du griller, blander du en salat af lidt iceberg, grønne vindruer og lidt gul peber.

Ved bordet:

Server fisken og kartoflerne med en kold hvidvin. Brug væden fra fadet som ekstra sauce over fisken.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.