0
Rødtunge med kål og mormordressing
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rødtungefileterne soigneres og foldes så et tykkere stykke fisk opnås. Fisken lægges på en plade med lidt smør og salt og filmes. Tænd ovnen på ca. 60 grader og sæt fisken ind. Den skal være blød og glasklar inden den er færdig. (tager ca. 25-35 minutter)

Kål: Pil savoykålens yderste blade fra. De resterende blade vaskes grundigt. Lav små buketter af blomkålen og steg dem stille i lidt olivenolie. De må gerne være sprøde. Skær glaskålen i meget tynde skiver og pil rosenkålens blade fra hinanden og mariner begge dele i lidt olivenolie og citronsaft.

Mormordressing: Fløden smages til med citronsaft og salt og stilles ved stuetemperatur. Vupti, så bliver den tyk.

Lige før fisken er færdig koges savojkålen i lidt hvidvin, smør og vand. Den må endelig ikke få for meget. Behold lidt sprødhed i kålen.

Anretning: Midt på tallerkenen lægges et stort stykke savojkål. Kom forsigtigt fisken herpå. Pak fisken let i kålen og kom evt. et stykke mere på. Blomkålen lægges hist og her og det råmarinererede kål fordeles rundt om de andre ting. Pynt med lidt friske krydderurter (her er brugt dild og bronzefennikel) og kom til sidst mormordressing på.

Tips: Kål kan hurtigt komme til at virke lidt "pruttet" i duft og smag. Derfor er det vigtigt ikke at overtilberede det. Du får en helt anden oplevelse af kålen ved nænsom tilberedning. Husk endelig at smage tingene ordentligt til!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?