0
Rødtunge med kål og mormordressing
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rødtungefileterne soigneres og foldes så et tykkere stykke fisk opnås. Fisken lægges på en plade med lidt smør og salt og filmes. Tænd ovnen på ca. 60 grader og sæt fisken ind. Den skal være blød og glasklar inden den er færdig. (tager ca. 25-35 minutter)

Kål: Pil savoykålens yderste blade fra. De resterende blade vaskes grundigt. Lav små buketter af blomkålen og steg dem stille i lidt olivenolie. De må gerne være sprøde. Skær glaskålen i meget tynde skiver og pil rosenkålens blade fra hinanden og mariner begge dele i lidt olivenolie og citronsaft.

Mormordressing: Fløden smages til med citronsaft og salt og stilles ved stuetemperatur. Vupti, så bliver den tyk.

Lige før fisken er færdig koges savojkålen i lidt hvidvin, smør og vand. Den må endelig ikke få for meget. Behold lidt sprødhed i kålen.

Anretning: Midt på tallerkenen lægges et stort stykke savojkål. Kom forsigtigt fisken herpå. Pak fisken let i kålen og kom evt. et stykke mere på. Blomkålen lægges hist og her og det råmarinererede kål fordeles rundt om de andre ting. Pynt med lidt friske krydderurter (her er brugt dild og bronzefennikel) og kom til sidst mormordressing på.

Tips: Kål kan hurtigt komme til at virke lidt "pruttet" i duft og smag. Derfor er det vigtigt ikke at overtilberede det. Du får en helt anden oplevelse af kålen ved nænsom tilberedning. Husk endelig at smage tingene ordentligt til!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.