0

Rødtunge med mynte/korianderfyld og grov tærte med karamelliserede rødløg og rødbede

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten

Fremgangsmåde

Tærte: Kom grahamsmel og salt i foodprocessoren og kør det hurtigt sammen. Skær det kolde smør i små klumper og hak dem sammen med melet. Sæt maskinen på pulsfunktion og tilsæt 2-3 spsk. koldt vand – 1 skefuld ad gangen – til dejen har samlet sig. Rul dejen ind i film og læg den på køl i 30 min. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Varm lidt olie op en pande og sauter løgene ved sagte varme i 20-30 min. til de karamelliserer. Skræl imens rødbederne og riv dem groft. Rul tærtedejen ud og beklæd et smurt tærtefad med den. Rør rødbederne sammen med løgene og bred det ud på tærtebunden. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen, hæld det over fyldet og bag tærten i en 160 grader varm ovn i ca. 40 min.

Fisk: Skyl og pluk mynte og koriander. Befri chilierne for stilk og kerner, skræl ingefæren og hak begge dele groft. Rist jordnødder og spidskommen på en tør pande til de er gyldne og aromatiske. Kom dem i en blender sammen med chili og ingefær og hak det til en ensartet masse. Tilsæt krydderurter, citronsaft fra ½ citron, 2 spsk. olie, salt og peber og kør videre til det når en fin konsistens. Læg fileterne op på række og krydr dem let med salt og peber. Læg en skefuld fyld midtpå og rul fileterne sammen om fyldet. Læg rullerne i et ovnfast fad, dryp med olie og drys med sesamfrø. Bag rullerne i den 160 grader varme ovn i ca. 12 min. (til de er møre).

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?