0

Rødtunge med olivenkartofler og sauce vierge

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og skær dem i skiver. Hak olivenerne groft og pisk en vinaigrette af finthakket hvidløg, eddike, timian, 6 spsk. olivenolie, salt og peber. Kom kartoflerne i en sauterpande med vinaigretten og varm det forsigtigt op – knus kartoflerne let med en gaffel under opvarmningen. Vend hakkede oliven og klippet purløg i lige inden servering og smag til.

Sauce: Hak skalotteløgene fint og skær tomaterne i små tern. Kom en god sjat olivenolie på panden sammen med løg og tomat og varm det forsigtigt op. Kom citronsaft, kapers og masser af hakket basilikum og persille ved lige inden servering og smag til med salt og peber.

Fisk: Rør melet med lidt salt og peber og vend fiskefileterne deri. Smelt en klat smør på panden og steg fiskene gyldne på begge sider.

Server straks med en god grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.