0

Rødtunge med peberrod/citrontopping og bagte blommetomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Halver tomaterne og fjern løseligt indmaden med et let tryk. Læg dem på en bageplade og bag dem 10 min. ved 175 grader. Bland imens 4 spsk. rasp, finthakket basilikum og hvidløg, salt og peber i en skål. Tag tomaterne ud af ovnen og fordel raspblandingen ligeligt ovenpå. Dryp med en smule olie og bag yderligere 15 min. til tomaterne er møre og toppen gylden. Lad dem køle lidt ned inden servering - så er de bedst.

Fisk: Blødgør smørret og rør det med skallen fra ½ (økologisk) citron, lidt citronsaft, revet peberrod, sennep, 1 spsk. rasp, finthakket persille, salt og peber. Lav et lille rids på midten af hver filet, så de nemt kan bukkes sammen. Krydr med lidt salt og peber og fordel halvdelen af smørret på den ene ende af fileterne. Buk den anden halvdel over og læg dem i et smurt ildfast fad. Fordel det resterende smør ovenpå fisken og bag ved 175 grader i 10-12 min.

Server retten med små nykogte kartofler, dampet broccoli og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften