Mos: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem bløde og cremede med 2 dl fløde, 2 spsk. smør og 2 fed fintrevet hvidløg og smag til.
Slikporrer: Rens porrerne og del dem på midten. Læg dem i en gryde og hæld 1 dl god olivenolie ved. Læg låg på og lad porrerne sautere ved svag varme i 30 min. til de er møre. Pil de 10 fed hvidløg, kom dem i en kasserolle med hvidvinseddike og sukker og tilsæt vand til det lige akkurat dækker. Sæt gryden over god varme og lad det koge ind til væden karamelliserer om løgene. Vend de møre porrer forsigtigt sammen med hvidløgene og hold det lunt.
Sauce: Pil løget, skræl persilleroden og snit begge dele i fine små tern. Hak de resterende 2 fed hvidløg fint. Sauter det hele i en smule smør sammen med laurbærbladet og fintrevet citronskal. Kom vin og citronsaft ved og kog det ind til det halve. Rør 2½ dl fløde i og lad saucen simre til konsistensen er let cremet. Fjern laurbærbladet og smag til med salt og peber.
Fisk: Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Dæk fadet til med stanniol og bag rullerne møre ved 200 grader i 10-12 min.
Server retten med en sprød grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften