0
Rødtunge Provencale med grillede grøntsager og svampesauce

Rødtunge Provencale med grillede grøntsager og svampesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grillet grønt: Skær squashen i ½ cm tykke skiver. Bræk den træede del af aspargeserne. Rens peberfrugterne for stilk og kerner og skær hver frugt i 6 både. Vend alle grøntsager i en smule olie, krydr med salt og peber og grill dem møre på en grillpande.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem tæt i et lille smurt fad. Bag rullerne ved 190°C i ca. 12 min. til fisken er gennembagt. Skær imens oliven, løg og snackpeber i meget fine tern og hak persillen (gem lidt til svampesaucen). Sauter alle dele i olivenolie uden at det tager farve, kom vineddike ved og smag til med salt og peber. Hæld provencaleblandingen over de varme fiskeruller og lad dem trække et øjeblik.

Sauce: Skær champignonerne i skiver og brun dem let i lidt olie. Hæld fond på og lad saucen koge lidt ind. Jævn saucen med maizena og smag til med salt, peber og persille.

Anretning: Læg 1-2 fiskeruller på den ene halvdel af hver tallerken og de grillede grøntsager på den anden. Server straks med svampesaucen og små kogte kartofler til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?