0

Rødtunge”terrin” med grillede grøntsager og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pesto: Kom basilikummen (både blade og stilke) i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, pinjekerner, parmesan, lidt citronsaft, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie, kør yderligere 30 sek. og smag til.

Grøntsager: Skær auberginen og squashen i ½ cm tynde skiver på langs. Pensl dem med lidt olie på begge sider og krydr med salt og peber. Skær peberfrugterne i brede både, vend med lidt olie, salt og peber. Grill alle grøntsagerne møre på en grillpande. Smelt smørret og rør 2 fed presset hvidløg og timian i. Smør et lille ildfast fad med høje kanter og start med et lag fisk, krydr med salt og peber, dernæst grøntsager, lidt smør og så fisk igen. Gentag indtil fisk og grøntsager er brugt, ca. 2 gange – slut af med et lag fisk og dryp overfladen med lidt smør. Dæk ”terrinen” til med stanniol og bag den ved 175 grader i ca. 20 min. til fisken er mør hele vejen igennem.

Server terrinen med den hjemmelavede pesto, flødekartofler og en frisk grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.