0

Rødtungefileter på dhal af gule ærter med kokosmælk og krydderier

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dhal: Skyl flækærterne under koldt vand og kom dem i en gryde sammen med spidskommen, gurkemeje, kokosmælk og 6 dl vand. Kog det op ved middel varme, læg et låg på (det skal ikke dække helt) og lad det simre 45 min. med jævnlig omrøring. Lav 2 ridser i de hele chilier og læg dem i gryden sammen med et godt nip salt - og evt. mere vand, hvis dhalen er kogt helt tyk. Lad det simre yderligere 10-15 min.

Fisk: Rør majsmel med et godt nip salt og peber og vend fiskefileterne deri. Smelt smørret og tilsæt samme mængde olie. Rist fiskefileterne gyldne og møre deri, anret dem på et fad og top med resten af tomatblandingen og citronbåde.

Tomatblanding: Snit skalotteløg og hvidløg i fine tynde skiver. Halver tomaterne, fjern stilk og kerner og skær tomatkødet i små tern. Når dhal og fisk er næsten færdig: Varm lidt olie op på en pande og rør jomfru i det grønne, garam masala og karry i. Når det begynder at dufte tilsættes løg og hvidløg. Sautér videre til løgene er bløde og let gyldne. Rør tomaterne i, krydr med lidt salt og varm dem lige igennem uden de "smatter". Rør halvdelen af tomatblandingen i dhalen og brug resten som topping på fiskene.

Server straks sammen med en skefuld drænet yoghurt, en sprød grøn salat og naanbrød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær