0
Rødtungeruller i letcremet suppe med kartofler, chorizo, grillet peber og timian

Rødtungeruller i letcremet suppe med kartofler, chorizo, grillet peber og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grill peberfrugten under ovngrillen, over gas eller på en grillpande til skindet bobler op og bliver sort. Læg den i en plastpose, luk til og lad den trække i mindst 10 min. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Skræl kartoflerne og skær dem og chorizoen i fine små tern.

Varm lige del smør og olie op i en sauterpande og lad det bruse af. Tilsæt chorizoternene og rist dem gyldne og let sprøde. Tag dem op med en hulske og dryp dem af på køkkenrulle. Rist derefter skalotteløgene på panden til de er bløde og let gyldne. Tilsæt kartofler, paprika, laurbærblad og timianblade, krydr med salt og peber og sauter det hele et øjeblik. Hæld fonden i og lad det simre delvist tildækket i 5 min.

Træk imens skindet af peberfrugten, fjern stilk og kerner og skær resten i små tern. Dup fileterne tørre og krydr dem let med salt og peber. Rul dem sammen og fæstn dem med en tandstikker.

Rør peberfrugten i saucen, læg fiskerullerne i panden og læg låget på. Lad rullerne dampe møre (7-8 min.) og tag dem forsigtigt op med en hulske. Læg dem i en lav varm skål (stor nok til også at kunne rumme suppen) og hold dem lune under stanniol.

Skru op under panden, rør fløden i og lad det koge ind til en letcremet suppe. Smag til og hæld suppen over fiskerullerne. Drys med de ristede chorizotern og klippet purløg.

Server straks sammen med masser af godt brød og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?