Ansjossmør: Mos ansjosfileterne med en gaffel og rør det med smørret. Rul det til en pølse og læg på køl.
Fisk: Krydr fiskefileterne og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ildfast fad og hæld hvidvinen ved. Vend brødkrummerne med hakket persille, revet skal af ½ citron, salt, peber og lidt olivenolie. Drys blandingen henover fisken og bag fisken ved 220°C i ca. 10 min. til kødet er hvidt og brødkrummerne gyldne.
Server den varme fisk ”toppet” med en skive koldt ansjossmør, en citronskive og nye kogte kartofler og dampet broccoli til.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften