Ansjossmør: Mos ansjosfileterne med en gaffel og rør det med smørret. Rul det til en pølse og læg på køl.
Fisk: Krydr fiskefileterne og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ildfast fad og hæld hvidvinen ved. Vend brødkrummerne med hakket persille, revet skal af ½ citron, salt, peber og lidt olivenolie. Drys blandingen henover fisken og bag fisken ved 220°C i ca. 10 min. til kødet er hvidt og brødkrummerne gyldne.
Server den varme fisk ”toppet” med en skive koldt ansjossmør, en citronskive og nye kogte kartofler og dampet broccoli til.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften