0

Rødtungeruller med bacontopping og tomat/estragonsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Topping: Skær baconen i tynde strimler på tværs af skiverne og snit forårsløgene fint. Rist baconen sprød på en tør pande, dryp af på køkkenrulle og hæld næsten alt fedtet af panden. Sauter forårsløgene i "restfedtet" til de er netop møre. Rør forårsløg, bacon, smør, honning, rasp, salt og peber sammen i en skål.

Sauce: Hak rødløget fint og sauter det i lidt olie til det er klart. Kom hvidvinen ved og kog det ned til det halve. Befri imens tomaterne for stilk og kerner og skær kødet i små tern. Kom tomater og fond ved og lad saucen simre uden låg 10 min. Rør finthakket estragon i og lad det simre yderligere til saucen er let cremet og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Fisk: Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Fordel bacontoppingen over og bag fisken mør ved 175 grader i ca. 12 min.

Bønner: Skyld de grønne bønner godt, og herefter kog dem i letsaltet vand i 5-7 minutter.

Server retten med ovnbagte eller kogte kartofler, grønne bønner og lidt godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften