0

Rødtungeruller med krydret olivencreme og peberfrugt/tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Gnid peberfrugten i en smule olie og grill den under ovngrillen til skindet bobler op og begynder at blive sort. Læg peberfrugten i en lukket plastpose 10 min. og træk så skindet forsigtigt af. Fjern stilk og kerner og skær kødet i små tern. Hak løg og 1 fed hvidløg og sauter det i lidt olie til det har fået en smule farve. Kom de flåede tomater, sukker, oregano, salt og peber ved og lad saucen simre 10 min. uden låg. Blend saucen glat, rør peberfrugtternene i og smag til.

Fisk: Hak oliven, soltørrede tomater og 1 fed hvidløg groft og kom det i en blender med pesto og kapers. Blend ingredienserne sammen og tilsæt olien undervejs, til massen er lind og cremet. Krydr med peber og rør pinjekernerne i. Læg fiskefileterne op på række og fordel olivencremen herpå. Smør cremen ud på fileterne, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Dryp med lidt olivenolie og bag rullerne ved 200°C i 10-12 min. til de er møre og gennembagte.

Server fisken i fadet med tomatsaucen, kartoffelmos rørt med parmesan eller bagte kartoffelbåde og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.