0

Rødtungeruller med tomatkompot og butterdejspakker med spinat og feta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Opblød rosinerne i kogende vand 10-15 min. Skær 4 skalotteløg i mellemstore tern og hak 4 fed hvidløg fint. Sauter begge dele ved svag varme til de er bløde og nærmest karamelliserede (halver tomaterne imens). Rør tomater, timian, farin og eddike i løgene, krydr med salt og peber og lad det simre til konsistensen er tyk og smagen kraftig. Rør marsalaen i (kan udelades) og smag til med salt, peber og eddike.

Butterdejspakker: Snit 4 skalotteløg i tynde skiver og hak 2 fed hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i lidt olie, og tilsæt skyllet spinat, pinjekerner og basilikumblade. Smag til med salt og peber og lad blandingen køle lidt af. Del butterdejen i kvadrater på 10 cm. Smuldr feta ned i spinaten, bland godt rundt og fordel blandingen på midten af butterdejsfirkanterne. Fold diagonalt, så der dannes små trekanter, dup med lidt æg i kanten, og luk dem ved at trykke rundt i kanten. Pensl med lidt æg på toppen og bag dem ved 175 grader i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde.

Fisk: Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem - ikke for tæt - i et ildfast fad. Dryp med en smule olie, dæk fadet til med stanniol og bag ved 200 grader i ca. 15 min. til rullerne er møre.

Fordel kompotten ovenpå fiskerullerne og server straks med butterdejspakkerne, kartoffelbåde og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften