Løg: Pil skalotteløgene - men lad topspidsen være. Kog løgene i letsaltet vand ca. 5 min. ved middel varme og lad dem dryppe godt af. Smelt 2 spsk. smør i en gryde, kom sukkeret ved og lad det lige smelte. Tilsæt løgene og lad dem karamellisere langsomt under jævnlig omrøring.
Fisk: Pres tomaterne til de brister og tryk kernerne ud. Hak tomatkødet fint, kom det i en skål og pres hvidløget deri. Hak persillebladene fint og kom dem i skålen sammen med pinjekerner, 4 spsk. blødt smør, rasp og citronsaft. Krydr med salt og peber og rør smørret godt sammen. Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et smurt ildfast fad. Fordel kryddersmørret over og hæld hvidvin ved. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til rullerne er møre og pinjekernerne let gyldne. Rør imens fløde og 3 tsk. maizena godt sammen. Hæld skyen fra fadet over i en lille kasserolle og hold fisken varm. Kog skyen op, tilsæt fløden under omrøring og lad saucen tykne. Smag til med salt og peber og server.
Giv små kogte kartofler og en sprød grøn salat til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften