
Find en stor gryde som kan rumme alle majsene. Fyld den med vand og et rundhåndet skud salt og bring den i kog.
Lad majsene beholde bladene på og kog dem stille og roligt i vandet i ca. 10 min - når vandet er kommet i kog.
Skrub kartoflerne grundigt. Kog dem i en gryde i godt saltet vand, til de lige nøjagtigt er møre, ca. 5-6 min. Lad dem herefter trække under låg ca. 5 min.
Skær herefter kartoflerne ud i grove firkanter og kom dem op i en skål. Skyl radiserne, halvér dem og kom dem op i skålen.
Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stor nok til at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom løvstikke, både stilke og blade, og rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen. Blend løvstikken og olien til du får en helt lind olie - mindst et par minutter.
Vend herefter creme fraiche og løvstikkeolie sammen til du har en flot, grøn creme. Vend kartofler og radiser sammen med løvstikkecremen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Fjern skindet på makrellen og pluk kødet forsigtigt af det store rygben. Vær ekstra opmærksom omkring bugen af fisken, da benene her kan være små.
Pil bladene af majsen og gnid dem med lidt smør eller olivenolie. Drys med chipotlechili og godt med fintrevet citron - og lidt salt.
Anret løvstikkekartoflerne på en tallerken med makrellen ved siden af og majs til.
Velbekomme!
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften