0
Røget makrel med løvstikkekartofler og krydret majskolbe

Røget makrel med løvstikkekartofler og krydret majskolbe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolber
1 min.
Majs

Find en stor gryde som kan rumme alle majsene. Fyld den med vand og et rundhåndet skud salt og bring den i kog. 

Lad majsene beholde bladene på og kog dem stille og roligt i vandet i ca. 10 min - når vandet er kommet i kog.

små kartoflerradiser
5 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt. Kog dem i en gryde i godt saltet vand, til de lige nøjagtigt er møre, ca. 5-6 min. Lad dem herefter trække under låg ca. 5 min.

Skær herefter kartoflerne ud i grove firkanter og kom dem op i en skål. Skyl radiserne, halvér dem og kom dem op i skålen.

creme fraiche 38%radiserfrisk løvstikkesmå kartofler
10 min.
Løvstikkecreme

Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stor nok til at hovedet på din stavblender kan gå der ned i. Kom løvstikke, både stilke og blade, og rigeligt med neutral olie og en smule salt ned i beholderen. Blend løvstikken og olien til du får en helt lind olie - mindst et par minutter.

Vend herefter creme fraiche og løvstikkeolie sammen til du har en flot, grøn creme. Vend kartofler og radiser sammen med løvstikkecremen og smag til med salt og friskkværnet peber.

hel røget makrel
20 min.
Makrel

Fjern skindet på makrellen og pluk kødet forsigtigt af det store rygben. Vær ekstra opmærksom omkring bugen af fisken, da benene her kan være små.

chipotlesauce kryddericitron
30 min.
Anretning

Pil bladene af majsen og gnid dem med lidt smør eller olivenolie. Drys med chipotlechili og godt med fintrevet citron - og lidt salt.

Anret løvstikkekartoflerne på en tallerken med makrellen ved siden af og majs til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?