Ekstra udstyr som skal benyttes
Lille ildfast fad (Der kan tåle at blive røget!)
Rygesmuld (Jeg brugte birkespåner)
(2 afstandskloder i ikke brændbart materiale, jeg brugte en stump aluminiumsrør, hvis du bruger Q-300 gasgrill)
Skræl kartoflerne og skær dem i millimeter tynde skiver, her kan med fordel anvendes et mandolinjern. Pil løget og skær det i tynde skiver.
Læg kartofler og løg i flere lag i et ildfast fad, kom lidt salt og peber på hvert lag. Tilsæt de fire æg som er pisket let med 1,5 dl. vand
Kom den revne mozzarella ost ovenpå til sidst.
Pluk buketterne af broccolihovedet, og stænk dem med lidt oliven olie.
Stryg håndfladen over ørredfileten, og mærk om der er ben der stikker frem, og fjern med et pinchet. Krydder fisken godt med lidt salt og mere peber.
Ved grillen
Denne ret kræver at du bygger din grill om midt i madlavningen.
Sæt det ildfaste fad med kartofler og løg på grillen, som er indrettet til indirekte. Du skal dække fadet med stanniol.
Fadet skal have 20 minutter, derefter fjerner du stanniolen og giver fadet yderligere 10 minutter. Så skulle osten gerne begynde at tage farve.
Sæt fadet i en opvarmet ovn.
Hvis du bruger en kugle grill, sætter du det lille ildfaste fad med rygetræet direkte oven på dine briketter, og fisken kommer du i en stegeholder i midten af grillen.
Hvis du bruger gasgrill, så skal grillen slukkes. Fjern den ene rist, læg dine afstandsklodser ned på gasvarmelegmet, og stil fadet oven på igen. Herved er fadet løftet op fra gassen, som stadig kan brænde. (Denne fremgangsmåde er IKKE godkendt af Weber)
Tænd din grill igen og læg fisken (som er i en stegeholder) på grillen.
Fisken skal have 20 minutter, og når den begynder at blive mælkehvid på siden, er den ved at være klar.
Til sidst griller du broccolikvistene.
Ved bordet
Server fisken sammen med kartoffelskiverne og den grillede broccoli, dertil lidt klaret smør til fisken.
Nyd den røgede ørred sammen med at glas koldt hvidvin.
Velbekomme
-Meyer
Kommentarer og forslag til opskriften