Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at forvarme ovnen til 220 grader, og sæt en bageplade med bagepapir ind i midten af ovnen.
Kyllingelårene deles i leddet, så du har over og -underlår.
Fordel halvdelen af Ras-el-hanout-krydderiet over lårene, og dryp med olie.
Lårene sættes ind i ovnen, og bager omkring 25-30 minutter, til saften løber klar, når man stikker i låret med en kniv.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Broccoliet deles i små mundrette buketter, skylles grundigt, og lægges over i en stor skål.
Skalotteløget pilles, og snittes i ultra-fine skiver.
Abrikoserne snittes i fine strimler.
Skallen fra appelsinerne rives fint.
Appelsinerne pilles, og kødet skæres i fine skiver.
Hæld kogende vand over broccolibuketterne i skålen, og lad dem stå i 2 minutter.
Hæld vandet fra, og hæld 2-3 tsk god olivenolie pr. person over broccolibuketterne. Tilsæt også abrikoser, de fintsnittede løg og appelsinskiverne. Smag til med lidt sukker, salt, peber, Ras-el-hanout-krydderi samt en smule appelsinskal.
Salaten anrettes på et fad.
Servér kyllinglårene sammen med risene og broccolisalaten.
~Velbekomme~
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()