0

Rosmarinbagt torsk med kartofler, porrer og forårsløg ristet i citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Aioli: Vigtigt: Alt skal have stuetemperatur inden start. Pisk æggeblomme, 2 tsk. citronsaft og ¼ tsk. salt godt sammen. Tilsæt den neutrale olie lidt ad gangen til en tyk og cremet mayonnaise opstår. Rør 1 fed presset hvidløg og finthakket kapers i og smag til med citronsaft og salt. Lad aiolien trække køligt indtil brug.

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Snit porrerne i ½ cm tykke skrå skiver og læg dem ned til kartoflerne 2 min. før endt kogetid. Dræn begge dele, lad dem dampe tørre og halver kartoflerne. Rens forårsløgene og snit dem i 1 cm brede stykker med et skråt snit. Riv skallen af citronen i fine strimler med et juliennejern. Varm et godt skvæt olivenolie op på en pande og kom citronskallen ved 30 sek. Tilsæt kartofler, porrer og forårsløg og rist til det har taget lidt farve. Krydr med salt og peber, pres saften af citronen henover og rist yderligere 2-3 min.

Fisk: Del fisken i ensartede portionsstykker. Riv bladene af rosmarinkvistene og kom dem i en foodprocessor sammen med 2 fed pillede hvidløg, ½ dl olivenolie, et godt nip salt og peber. Kør det til en grov krydderolie og gnid torskestykkerne godt ind i den. Læg dem i et ovnfast fad og bag dem i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. (til de er lige netop gennembagte).

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften