Marinering: Pluk rosmarinen og hak bladene fint. Kom dem i en skål sammen med 5 spsk. olie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber. Skær laksen i portionsstykker (hvis det ikke allerede er gjort), vend hvert laksestykke i marinaden og læg dem i et passende ovnfast fad. Hæld evt. overskydende marinade over. Lad dem marinere tildækket i 20 min. på køl.
Græskar: Flæk græskarret (vælg et på ca. 6-800 gram) og skrab kernerne ud - de skal bare kasseres. Læg de halve græskar med skærefladen opad på en bageplade, pensl med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt dem i en 200 grader varm ovn og forbag dem i 30 min. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rens svampene og del dem i mundrette stykker. Skær rødløget i mellemstore tern, hak valnødderne groft og pluk timianen. Rist baconen med en smule olie på en pande til det er let gyldent - men ikke sprødt. Tilsæt svampe og rødløg og sauter videre til væden er fordampet og løgene er klare. Rør timianblade og fløde i og lad det simre til konsistensen er cremet. Vend valnødderne i og smag til med salt og peber. Tag græskarrene ud af ovnen, fordel fyldet i udhulningerne og bag i yderlige 15 min. til græskarret er helt mørt og overfladen gylden.
Fisk: Bag laksestykkerne i den 200 grader varme ovn i 12-15 min. (til de netop er gennembagte).
Server sammen med en stor skål grøn salat og godt groft brød.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften